diumenge, de febrer 05, 2006

ISTE3: Ara fa 20 anys...

Aquí em teniu de mestre amb els meus alumnes, a l'aula d'ordinadors que varem muntar el curs 1985-86 a l'Escola de Pràctiques 1 de Barcelona.

L'aula d'Informàtica, va ser fruit d'un projecte anterior realitzat pels compays Enric Esteve (autor de la foto i malauradament traspassat fa 6 anys) i Jordi Quintana. Finalment aquella iniciativa pionera, es va poder materialitzar ara fa 20 anys, gràcies a un ajut del Departament d'Ensenyament a projectes d'innovació.

Aquesta magnífica aula, comptava amb 16 ordinadors BBC micro de 8 bits connectats en xarxa local. El programari disponible, incloïa des del llenguatge LOGO (traduït al català), aplicacions ofimàtiques bàsiques (processadors de textos, full de càlcul i base de dades) i una amplia col·lecció de programes d'Ensenyament Assistit per Ordinador (EAOs) comprats a Anglaterra o repicats de revistes i llibres, i que poc a poc varem anar traduint al català. La traducció venia facilitada pel fet que els programes eren en llenguatge BASIC i de codi obert (com veieu el "Open Source" no és nou d'ara).

Als qui us agradi l'arqueologia TIC, trobareu una petita crònica de les activitats d'Informàtica Educativa que hi feiem, al Butlletí dels mestres, número 213.

L'experiència adquirida al llarg de dos intensos cursos en aquesta aula, ha marcat la meva trajectòria professional.

2 Comentaris:

A les 8:50 p. m., Blogger admin escriu...

Què se n'ha fet d'aquelles aules d'EAO que el Departament muntava en col·laboració d'una empresa de l'orient mitjà? Recordo que jo hi portava els meus estudiants adults (com a favor especial que ens feia el CEIP Els Horts) i era molt interessant. Només feien càlcul mental, però era molt divertit.

 
A les 11:08 p. m., Blogger Jordi Vivancos escriu...

Joanq,
Els equipaments a que fas refèrencia es varen adquirir l'any 1983. Foren 10 aules fixes i una de mòbil instal·lada en un trailer.
S'anomenaven "Aules TOAM" pel nom del programari desenvolupat a Israel.
Es van mantenir operatives fins l'any 2000. L'implacable evolució tecnològica les va deixar obsoletes, però van donar servei més de 15 anys, tot un record de durabilitat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Portada principal